Stužková slávnosť

Po dvoch rokoch pauzy sme sa dočkali poriadnej stužkovej slávnosti. Vstup do sveta dospelých oslávili 21.10. naši maturanti z V. D a IV. A v priestoroch hotela Prédium vo Vrábľoch.

Žiaci sa poctivo pripravovali už od začiatku školského roka a aj napriek počiatočným nezhodám sa výsledkom stal skvelý maturitný ples a zábava s profesormi, rodičmi a kamarátmi. Pani riaditeľka a pani triedne profesorky si pre nás pripravili dojemné príhovory, za ktorými nasledovalo šerpovanie a stužkovanie. Nechýbali ani prípitky, fotenie sa, či darčeky rodičom v podobe ruží a fľaštičiek. Zo sály sa ozývali ľudové piesne, ale aj tradičná „Stužková“ od Elánu či „Aj tak sme stále frajeri“ od Petra Nagya. Hostia si pochutnali na zákuskoch, pagáčoch a tortách, pretancovali celú noc a mali možnosť vidieť talenty svojich ratolestí prostredníctvom zábavného programu. Čerešničkou na torte bolo zapaľovanie sviečok na svietnikoch o polnoci a čítanie básničiek.

Sme radi, že sme mali príležitosť zažiť stužkovú slávnosť po dlhej odmlke. Tento deň zostane v našich srdciach ako jeden z najkrajších a budeme naň s úsmevom a slzami spomínať ešte veľmi dlho. Aj keď sa pani profesorka Bogyóová stužkovej nemohla zúčastniť, jej a pani profesorke Uhríkovej patrí veľká vďaka za ich podporu. Verím, že nezabudneme na ich rady do ďalšieho života a ich slová, aby sme sa vždy pozerali šiestimi smermi, nám budú znieť cestou životom.

Máme sa pozerať:

PRED SEBA – aby sme vedeli, kam smerujeme,
DOZADU – aby sme nikdy nezabudli, odkiaľ prichádzame,
DOLU POD NOHY – aby sme na nikoho nešliapali,
VPRAVO aj VĽAVO – aby sme vedeli, kto nás spreváza, prípadne podporuje v ťažkých časoch,
HORE – aby sme mali na pamäti, že vždy existuje niekto, komu na nás záleží a chráni nás.

Ďakujeme!

Galéria k článku
Galéria k článku

Gymnázium vo Vrábľoch
Školská ul. 1232/26
952 80 Vráble

Riaditeľka gymnázia:
PaedDr. Eliška Matušková
matuskova@gymvrable.sk
037 / 783 21 30

Sekretariát:
sekretariat@gymvrable.sk
037 / 783 21 29

viac informácií